Издигат паметник на Атанас Буров в Г. Оряховица

Публикувано на чт, 31 Ян. 2019
97 четения

До края на годината в Г. Оряховица ще бъде издигнат паметник на Атанас Буров. Това обяви кметът на Г. Оряховица Добромир Добрев по време на отбелязването на 144-годишнината от рождението на Буров в едноименната Професионална гимназия по лека промишленост и икономика в града. Градоначалникът уточни, че предстои предложението за издигане на монумента да бъде гласувано от общинските съветници.
Пред единствения засега паметник на видния български финансист, дипломат и политик в Г. Оряховица, който се намира в двора на училището, бяха поднесени венци от името на ръководството на ПГЛПИ “Атанас Буров”, от Община Горна Оряховица и от политически партии. Възпитаници на училището припомниха накратко мястото на Буров в българската история, като разказаха за живота и делото на видния горнооряховчанин.
На отбелязването на годишнината присъстваха ръководството на Община Г. Оряховица, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, общински съветници и общественици. Сред присъстващите бяха бившият директор на училището и почетен гражданин на Г. Оряховица Илия Стефанов, настоящият директор Георги Иванов, учители и ученици.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново