Инж. Добрев се срещна с учители и ученици от 4 държави, участници в проект по програма Еразъм +

Публикувано на вт, 19 Мар. 2019
121 четения

Кметът на Община Г. Оряховица инж. Добромир Добрев посрещна днес учители и ученици от четири държави. Те гостуват в града по проект на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Това е първият проект на училището по програма “Еразъм +”. Инж. Добрев запозна гостите от Малта, Словакия, Уелс и Италия с работата на общинска администрация, с реализираните инфраструктурни проекти, както и с приоритетите за настоящата година.

Проектът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е със заглавие „EU – Adventures.com“ и се осъществява с финансова подкрепа от Център за развитие на човешките ресурси, съфинансиран от ЕС. Училището е партньор с училища от Малта, Словакия, Уелс и Италия. Целта на проекта да се представи културното наследство на всяка от държавите, включително и традиционна кухня, да се насърчат повече хора да откриват и опознават културното наследство на Европа, както и да се засили чувството за принадлежност към общото европейско пространство.

От 17 до 23 март ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е домакин на ученици и учители от партниращите държави. Цялата седмица е наситена с богата програма, обмяна на добри практики и представяне на български традиции.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново