Холандска фондация с ново дарение за горнооряховската болница

Публикувано на чт, 27 юни 2019
322 четения

Голямо дарениe от холандска фондация получи болницата в Г. Оряховица. Дарението e от организацията SMHO „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“ и включва 28 вида медицински пособия, оборудване, спално бельо и постелъчен инвентар, 12 електрически легла, 2 инвалидни колички, проходилка, две мобилни устройства за транспортиране на пациенти и др. “Изключително сме благодарни за този голям жест, който идва два месеца след нашата среща с холандците”, сподели д-р Иван Иванов, управител на стационара. Той допълни, че най-значими от дарението са стерилизатора и операционната маса. Стерилизиторът ще замени досегашния, който е на повече от 50 г., а нов струва не помалко от 100 000 лв. Получената операционна маса спестява разход от поне 40 000 лв. на болницата. Сред дарената апаратура са още четири апарата за измерване на кръвното налягане, електрогардиограф, помощни средства за респираторно оборудване, както и 18 матрака, 44 текстилни торби за легла, олекотени завивки, детско облекло.

През април трима представители от органзиацията дариха на МБАЛ “Свети Иван Рилски” линейка, която докараха лично от Холандия.

Организацията от години подкрепя социални и здравни заведения в държави от Източна Европа като Полша, Румъния, Молдова, Украйна и България. От дълги години подпомага варненска болница, а от два месеца и стационара в Г. Оряховица.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново