Д-р Иван Иванов ще ръководи МБАЛ “Св. Ив. Рилски” още 3 г.

Публикувано на ср, 11 Сеп. 2019
334 четения

Д-р Иван Иванов, управител на МБАЛ “Св. Иван Рилски” в Г. Оряховица, ще ръководи още три години лечебното заведение. Решението беше гласувано по време на вчерашното заседание на Общинския съвет, тъй като договорът му изтича през ноември т. г.
Д-р Иван Иванов пое болницата през октомври 2016 г. От тогава досега там бяха извършени редица подобрения, закупена е нова апаратура, а заплатите на медицинския персонал са увеличени. Последната актуализация на възнагражденията е от 1 юли в размер на 10 % във връзка с увеличаването на цените на някои клинични пътеки и положителния финансов резултат на лечебното заведение.
Това е трето поредно увеличение на заплатите за тази година, като средната брутна работна заплата към август е нараснала с 9 % спрямо същия период на м.г., като за медицинския персонал увеличението е в размер на 13 %. През януари основните заплати на персонала бяха увеличени във връзка с увеличението на МРЗ. От 1 април на лекари, медицински специалисти и кинезитерапевти ежемесечно се начислява допълнително възнаграждение в размер на 70 лв. във връзка с получена субсидия съгласно договор за оказване на спешна медицинска помощ на пациенти в спешни състояния.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново