Златарица се гордее с четирима столетници

Публикувано на вт, 30 сеп. 2014
479 четения

С четирима столетници се гордее община Златарица. Трима от тях са жени – Стефана Бабукчиева от Дединци, Асибе Карахасанова от Калайджии и Евгения Дурчева от Златарица. Те празнуват век от рождението си в края на септември и началото на октомври, а Раю Раев от село Родина на 7 септември навърши 102 години.
Община Златарица претендира, че на нашата територия живеят най-много столетници в областта, похвали се кметът на балканската община Пенчо Чанев. Всички рожденици са в добро здраве, с бистри умове, трудно подвижни, но с подкрепата на своите близки се справят с трудностите на ежедневието. Столетниците са хора със силни характери, позитивно настроени към живота и все още трудолюбиви. Трябва да се гордеем, че живеем в едно и също време с такива добри и позитивни хора, които са пример за подражание, смелост и житейска мъдрост, заяви Пенчо Чанев.
Всеки от рождениците лично ще бъде посетен от кмета на Златарица и ще получи подарък торта, парична премия от 100 лева, цветя и поздравителен адрес.
Населението на община Златарица е от 3882 души. По данни на статистиката във Великотърновска област живеят общо 13 столетници. Мъжете на повече от век са с един повече от жените.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново