Златарица е първата община в областта, която храни децата и старците с кетъринг

Публикувано на пт, 12 Февр. 2016
294 четения

Община Златарица е първата в областта, която изцяло направи храненето на детските и социалните заведения в града и селата на ресторантьорски начала.
“Практиката се оказа успешна. Освен че храната е качествена и разнообразна, отговаряща на здравните изисквания, с доставката на храна чрез кетъринг реализирахме значителни икономии за общинския бюджет, защото не сме длъжни да поддържаме готвачи и специално оборудване в детските градини и социалните заведения, намаляха и режийните разходи за ток и вода”, коментира златаришкият кмет Пенчо Чанев.
171 деца и възрастни се хранят на ресторантски начала в Златаришко. С кетъринг се обслужват ЦДГ “Славейче” в Златарица, ЦДГ “Пролет” в село Родина, ЦДГ “Слънце” в Горско Ново село, ЦДГ “Детелина” в Средно село, Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания “Вяра, Надежда и Любов” в града и Дома за стари хора “Донка Паприкова”, както и възрастните хора, вземащи храна от домашния социален патронаж.
Общината удължава с още три години поръчката за кетъринга. Обявена е обществена поръчка за храненето, която е разчетена на 380 532,24 лева без ДДС.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново