Заради пропадане участък от улица в Дебелец продължава да е затворен

Публикувано на чт, 29 февр. 2024
266 четения

Остава затворен участъкът от улица “Щастливеца” в Дебелец, където бе установено пропадане на асфалтовото покритие над преминаващия отдолу канал, съобщи кметът на населеното място Снежана Първанова. Веднага след първоначалния оглед в началото на декември са били поръчани за изработка бетонови капаци, които да покрият засегнатия периметър. При строително-монтажните работи по възстановяваното на участъка в началото на седмицата обаче са констатирани сериозни нарушения на стоманобетонната настилка в протежение на над 50 метра.
“Въпросният участък в миналото е изпълнен с отливане на бетон на място, а не с капаци, както е по останалата дължина на улицата. Видимо некачествено, с неправилно монтирана арматура без необходимите повдигачи. Вследствие на натоварването, влажността и изпаренията от канала, същата е силно корозирала и видима. Предвид сериозното аварийно състояние на елементите на пътната настилка, са предприети мерки от моя страна, уведомена е Община Велико Търново”, поясни Първанова.
С цел безопасност и защита на живота и здравето на гражданите, умишлено е поставено бетоново съоръжение на пътното платно. Очаква се заповед за временна организация на движението в засегнатия участък, която ще спре движението до неговото възстановяване.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново