Задържаха трима обвиняеми за държане и разпространение на марихуана

Публикувано на пт, 16 Дек. 2022
446 четения

По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново бяха наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на трима мъже по досъдебно производство, образувано във връзка с разкрита група, разпространявала марихуана в училищата. По досъдебното производство са извършени  претърсвания и изземвания на шест адреса и е иззето голямо количество марихуана.
Двама мъже –  на 31 години  и на 30 години, са привлечени като обвиняеми за това, че са държали с цел разпространение и разпространявали марихуана, а мъж на 31 години е привлечен за това, че е подбудил и подпомогнал други лица да държат с цел разпространение и да разпространяват наркотика.
Съдът е приел доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на престъплението, както и че съществува реална опасност да се укрият или извършат престъпление.
Определенията на ОС – Велико Търново подлежат на обжалване пред  Апелативен съд – В. Търново.

По досъдебното производство в качеството на обвиняеми са привлечени и други три лица, двама от които непълнолетни. Предвид тяхната възраст и по-ниска степен на участие в престъпната дейност, са им наложени по-леки мерки за неотклонение: на пълнолетния мъж на 21 години –  „Подписка“, а на  непълнолетните – „Надзор на родител“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново