За 77 хил. лв. обзавеждат дневния център за възрастни в Сухиндол

Публикувано на вт, 31 мар. 2015
262 четения

76 786 лв. без ДДС са предвидени за обзавеждането на новоизграждащия се дневен център за възрастни в Сухиндол. Общината обяви обществената поръчка за избор на изпълнител.
Дневният център за 60 възрастни ще започне работа през юли тази година. Той се настанява в сградата на старото училище в града “Св. св. Кирил и Методий”, което повече от 40 години не се използва. Сградата изцяло се санира и реновира от русенското строително обединение “Скални Вайтъл Строй”. Договорът за СМР е за 704 008 лв.
Началото на проекта беше дадено през септември миналата година от кмета Пламен Чернев и бившия министър на земеделието и храните и ректор на Аграрния университет в Пловдив проф. Димитър Греков. Новата придобивка за сухиндолци ще струва 817 000 лв., като финансирането е осигурено по мярка 321 по Програмата за развитие на селските райони.
Предвидено е да има лекарски кабинет, компютърна зала с достъп до интернет и телевизия, готварски кът и различни клубове по интереси. Намеренията на общината са в бъдеще там да бъде преместен и пенсионерският клуб. Около сградата ще бъде създаден парк с цветни алеи, беседки и пейки на площ 2 дка.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново