“Янтра ДНЕС” с конкурс за ученици и студенти, посветен на Освобождението

Публикувано на чт, 4 ян. 2018
1200 четения

“Янтра ДНЕС” обявява конкурс за ученици и студенти под наслов “Моят роден град”, посветен на 140-годишнината от Освобождението на България. Децата и младежите могат да участват в творческото състезание с рисунка, разказ, стихотворение, есе, електронна презентация и реферат. Най-добре представилите се участници във всяка от категориите ще бъдат отличени с награди и грамоти. Носителят на първа награда при студентите ще получи парична премия от 300 лв., а за второ и трето място финансовият стимул е съответно 200 и 150 лв. Парични награди на обща стойност 500 лв. са подсигурени и за учениците от трета възрастова група. Участниците от първа и втора група ще получат предметни награди.
Конкурсът е на тема “Търново, Освобождението и Възкресението на България”. Той се организира от в. “Янтра ДНЕС” в партньорство с Регионална библиотека “П. Р. Славейков” и Регионално управление на образованието във Велико Търново. Негова основна цел е младите хора да покажат своите познания, тълкувания и оценки за събитията и личностите, свързани с темата.
Наградените материали в категория “Изобразително изкуство” ще бъдат подредени в изложба. Отличените произведения в категория “Литература и култура” ще бъдат публикувани на официалните сайтове на в. “Янтра ДНЕС” и на Регионалната библиотека.
Те ще бъдат представени на Младежка научна сесия, в която ще участват и водещи историци от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.
Конкурсът е част от кампанията “Търново, Освобождението и Възкресението на България”, която стартира по инициатива на областния всекидневник по повод 140-годишнината от Освобождението. Така старата столица ще се присъедини към националните чествания за Трети март, Руско-турската освободителна война и възстановяването на българската държавност.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново