Връчиха годишните награди за образование и култура в Свищов

Публикувано на вт, 23 май 2023
91 четения

Заслужилите учители и деятели на културата за 2022/2023 г. в Свищов бяха отличени на тържествена церемония, провела се в ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови” в крайдунавския град. Наградата за млад учител в предучилищен етап на образованието получиха Женя Николова от ДГ “Зорница” в Ореш и Мария Кузева от ДГ “В. Левски” в Свищов, филиал ул. “Плевенско шосе”. С почетна грамота за активна дейност на млад учител в предучилищен етап бяха отличени Валя Макнийл от ДГ “Слънчо” в Свищов, Диляна Цветанова от ДГ “Радост” в крайдунавския град и Светлана Костова от ДГ “Зорница” – Ореш, филиал Овча могила. Наградата за млад учител в училищен етап взеха Лилия Георгиева от ПДТГ “Д. Хадживасилев” и Теодора Маринова от СУ “Д. Благоев” в Свищов. Почетна грамота за активна дейност на млад учител в училищен етап получи Анета Атанасова от СПГ “Ал. Константинов” в Свищов. С наградата “Учител на година – предучилищен етап” бяха удостоени Галя Караджова от ДГ “Радост” – с. Царевец, филиал Алеково, и Цветомила Цветкова от ДГ “Радост” – с. Царевец, филиал Козловец. Почетна грамота за активна дейност в предучилищен етап получиха Анна Иванова от ДГ “В. Левски”, Гергана Маринова от ОУ “Филип Сакелариевич”, Илияна Иванова от ДГ “Калина Малина”, Маргарита Любенова от ДГ “Слънчо” и Силвия Иванова от ДГ “Радост” в Свищов. Наградата за учител на годината в начален етап отиде при Ценка Димитрова от СУ “Н. Катранов”, а почетна грамота за активна дейност в начален етап получи Анелия Гекова от СУ “Цветан Радославов” в Свищов. В прогимназиялен етап учител на годината стана Йонка Йозова от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Морава, а почетна грамота за активна дейност взеха Анелия Куманова от СУ “Цветан Радославов” и Мария Петрова от СУ “Д. Благоев”. В гимназиален етап учители на годината станаха Евдокия Маринова от СУ “Н. Катранов” в Свищов и Ивайло Петков от СУ “Цветан Радославов”, а почетни грамоти за активна дейност получиха Людмила Аврамова от СУ “Цв. Радославов” и Маргарита Филипова от СУ “Д. Благоев”. Наградата за учител на годината в професионален етап взе Тони Вързалов от СПГ “Ал. Константинов” в Свищов, а почетна грамота в тази категория получи Аделина Замфирова от ПДТГ “Д. Хадживасилев” в същия град, информираха от Общинската управа.
При културните дейци наградата за изключителни постижения в областта на културата заслужи Явор Узунов – хореограф и ръководител на ФТС “Творецът”. Отличието “За заслуги” за цялостен принос към духовния подем на общината отиде при Гинка Топалова от ДГ “В. Левски”, Райка Попова от СУ “Д. Благоев” и Светла Тодорова от СУ “Цветан Радославов” в Свищов. Наградата “Достоен Свищов” за изключителни заслуги към образованието и културата на Община Свищов грабна инж. Христо Димов от Фондация “Д. Хадживасилев”. С почетни грамоти за активна читалищна дейност бяха наградени: Надежда Иванова от НЧ “Слънце 1925” в Алеково, Виолета Лазарова от НЧ “Пробуда” в Деляновци, Цветанка Великова от НЧ “Заря” в с. Хаджидимитрово и Дария Първанова от ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови” в Свищов. Награда “За заслуги” за цялостен принос към духовния подем на Общината бе връчена на Олимпия Ангелова, отново от читалището в града на Алеко, а отличието “За граждански заслуги” – I степен за изключителен принос към духовния подем на общината заслужи Илиян Николов – основател на конкурса за млади изпълнители на популярна песен “Звездици за Лора”, посочиха от градската управа.
В съпътстващата музикална програма участваха деца от детските градини в общината, а специален гост беше мъжкият квартет “Белканто”.
Николай ВЕНКОВ
сн. Община Свищов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново