“Открита сцена Евро-2024/САЩ-94” от утре, официалното откриване е в неделя

Публикувано на чт, 13 юни 2024
952 четения

Великотърновци ще могат да гледат от утре Европейското първенство по футбол за първи път на голям екран и на открито. Както вече писахме, проявата носи името “Открита сцена Евро-2024/САЩ-94” и ще събира феновете на футбола, бирата и музиката всяка вечер от 14 юни до 14 юли. Екранът и огромната шатра са инсталирани на паркинга пред паметника “Асеневци”. Идеята на организаторите е освен излъчването на почти всички мачове от Евро-2024, да отбележят подобаващо и 30-ата годишнина от САЩ-94, като ще покажат паметните победи на Пеневата чета. В тези вечери ще гостуват за срещи с феновете и самите национали – легенди на “Етър”.
Основната идея на цялата едномесечна проява е благотворителна кауза, за да бъде издигнат паметник във Велико Търново на Трифон Иванов. Процедурата вече е стартирана от неговото семейство, а организаторите на “Открита сцена Евро-2024/САЩ-94” Георги Радев и Александър Карачолев ще подпомогнат финансово инициативата с набраните средства от продажбата на мърчандайз продуктите, с част от печалбата си. Ще бъдат поставени и благотворителни урни, в които може да се включи всеки желаещ. Важно уточнениe е, че входът за всички зрители ще бъде напълно безплатен. Средствата за паметника на Трифон Иванов ще бъдат набирани от продажбата на мърчандайз продуктите, каквито ще има на футболните вечери, и част от печалбата на организаторите, като ще бъдат поставени и благотворителни урни, в които всеки желаещ ще може да се включи с даряване на средства според желанието и възможностите си.
Огромен асортимент от бутилирани и наливни български и вносни (немски, нидерландски) бири ще изкушава почитателите на пивото, една от местните фирми е и със собствен пивоварен кек, като известна наша крафт бира ще бъде хитът на програмата. Естествено, гарнирани и с вкусни мезета. Проявата стартира в петък около 22 ч., когато е и първият мач от Евро-2024 между Германия и Шотландия. Евентуално дъждовно време не бива да притеснява гостите, тъй като ще има огромна шатра.
Заради метеорологичните условия обаче самото официално откриване ще бъде в неделя, 16 юни. Програмата стартира от 19:30 ч., като първата проява е среща с легендите на “Етър” от САЩ-94 – Бончо Генчев, Илиян Киряков, както и с треньора Георги Василев, очаква се да стане ясно дали ще успее да дойде и Красимир Балъков. На откриването ще бъде и дъщерята на покойния Трифон Иванов – Марина. От 21 ч. започват изпълненията на група “Алиби” с трибют на AC/DC, Whitesnake, Rainbow, като в края на концерта ще има заря. Тя ще ознаменува началото в 22:00 ч. на интригуващия мач Англия – Сърбия.
Програмата със събития всеки може да следи във Фейсбук и Инстаграм страниците на “Открита сцена Евро-2024/САЩ-94”, както и във в-к “Янтра ДНЕС”, който е официалният медиен партньор на проявата.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново