Велико Търново вече си има своята „летяща“ рокля

Публикувано на ср, 3 апр. 2024
6793 четения

Велико Търново вече си има своята “летяща“ рокля. Тя е сбъдната мечта за фотографката Моника Христова. „Идеята за роклята дойде от социалните мрежи. Във Фейсбук и Инстаграм
има много момичета, които се снимат с такива тоалети. Следвам няколко фотографи, които правят подобни фотосесии в Истанбул, Кападокия, Дубай, Санторини, Париж. Казах си, че Велико Търново също заслужава да има такава рокля“, споделя Моника.
Не било лесно да намери човек, който да изработи роклята, за която намерила кройката в интернет. Повечето шивачки се плашели от размера, но една се престрашила и роклята вече е факт. За направата й са използвани десет метра плат. „Цвета го избрах заради Велико Търново. Вярваме, че ще сътворим перфектната комбинация от красивите места в нашия град и нежна, ефирна визия, в която всяка жена разцъфтява“, убедена е Мони. Всяка дама ще може сама да си избере къде да бъде снимана. Според фотографката най-хубавите места са около паметника на Асеневци и галерията „Борис Денев“, портите на Царевец, Самоводската чаршия, двора на Археологическия музей. За снимките много важно ще и времето. „В чужбина тези снимки се правят от голям екип. В Истанбул на снимките с тези рокли има много чайки, затова има няколко човека, които да ги хранят, за да идват. Има фризьори, гримьори, които се грижат за момичетата“, разказва фотографката, която иска да пренесе тези приказни фотосесии и в старата столица.
Весела КЪНЧЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново