„Дивус“ – магазинът за ценители

Публикувано на чт, 23 май 2024
1589 четения

Огромно разнообразие от хранителни продукти с най-високо качество предлага откритият преди месец магазин „Дивус“. Той се намира в центъра на Велико Търново, на паркинга зад Паметника на обесените, и спокойно може да бъде определен като магазинът за ценители на хубавата и качествена храна, както и за хора, които не правят компромиси с това какво слагат на трапезата си. „Целта ни с откриването на магазина беше да предложим на клиентите си един по-висок клас селектирани храни, всяка от които преди това е била тествана лично от нас. Като в същото време високото качество се съчетава с добра цена“, споделя един от съсобствениците Нино Михов. Голяма част от предлаганите стоки са домашно фермерско производство, а останалите са вкусни дарове от природата и от Еленския балкан.
Един от акцентите в богатия асортимент на магазин „Дивус“ са гъбите и продуктите с тях, сред които изпъкват гъбените салати със зехтин екстра качество, левурда и обикновен чесън. „Гъбите, които предлагаме в нашия магазин, са диворастящи, набрани направо от Балкана като това им придава един неповторим букет от вкусове и аромати, който култивираните гъби нямат. Тези диворастящи гъби от десетилетия се изнасят от нашата страна за много европейски държави, като Франция, Испания, Италия, Германия, където потребителите ценят вкусовите им качества. А в същото време у нас внасяме култивирани печурки от чужбина, които нямат същия наситен и богат плътен вкус. При това цената на диворастящите гъби не е много по-висока от тази на култивираните печурки. Целта ни е да успеем да наложим постепенно българските диворастящи гъби и в нашата страна“, споделя другият съсобственик Кристиян Дончев. Той и семейството му над 30 години се занимават с износ и преработка на диворастящи гъби. Освен вкусни оказва се, че диворастящите гъби са и много полезна и здравословна храна. Те се използват за цялостното пречистване на организма и за лечение на някои ракови заболявания. В магазин „Дивус“ всички гъби са първо качество, специално селектирани и са преминали през четирите нива на контрол, което предпазва от наличието на ядливи или отровни двойници сред тях.
Освен диворастящите гъби, в магазин Дивус“ има и други хранителни продукти, произведени с продукти от чистата природа в Еленския регион, като различни сладка, конфитюри и сушени плодове. А наред с тях за любителите на мръвката има цял щанд с еленски бут, както и различни видове колбаси с автентичен вкус, произведени от ферма в Българско Сливово. Характерното е, че всички видове прясно охладени меса са в МАП тарелки, което гарантира техния произход, срокът на годност и високото качество на продукта, както и минимум контакт с външни фактори. Изключително голямо е разнообразието и на млечните продукти: овче, козе, биволско и краве мляко, сирене и кашкавал, произведени от изцяло български фермерски суровини, без вредни мазнини и добавени изкуствени консерванти и подобрители. Предлагат се също и сезонни продукти като аспержи и др.
Освен изброените дотук продукти магазинът предлага още десетки артикули за хора с различни кулинарни предпочитания. Храните в „Дивус“ ще задоволят и най-претенциозните вкусове.
„У нас много българи все още се отнасят с недостатъчно внимание към продуктите и храните, които слагат на трапезата си. Нашата основна цел е да предлагаме качествени храни, което ни отличава от останалите големи търговски обекти. А от друга страна и да помогнем на клиентите трайно да изградят една култура на хранене и да консумират чиста здравословна храна. Не е задължително качествената храна да е винаги скъпа. И ние даваме пример – предлаганите от нас стоки имат едно много добро съчетание между качество и цена“, споделя Нино Михов.
Магазин „Дивус“ се намира на ул. „Христо Караминков“ № 4 зад Паметника на обесените. Широкият паркинг пред магазина е подходящ за кратък престой, а точно зад магазина има улица с безплатно паркиране. Поръчки могат да бъдат направени също и на тел. 0899 37 37 66.

Иван ГЕОРГИЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново