“Динамик” с 27 наградени танца от “Парад на звездите”

Публикувано на вт, 21 май 2024
225 четения

27 авторски танцьори хореографии представи Танцово студио “Динамик” при ЦПЛР ОДК с художествен ръководител Валентина Караиванова на фестивала “Парад на звездите” в столицата. В състезанието взеха участие 33 момичета и момчета от 5-18-годишна възраст.
Надпреварата, в която се включиха, беше в стиловете танцово шоу, етно, съвременен танц и лирикъл, категории соло, дует, малка група, голяма група и формация във всички възрастови групи. Наградени бяха всичките 27 танца в много голяма конкуренция от изпълнители на 44 танцови школи, клубове по танци и танцови формации от цяла България. В категории соло и дует “Динамик” грабна 7 златни медала, 9 сребърни, два бронзови и една специална награда. В категории малка група, голяма група и формация спечели 4 купи за първо място, 7 купи за второ и 2 купи за трето място.
Соловият танц в стил етно – “Амира”, в изпълнение на Калия Караиванова получи специален приз от журито. Сърцата и аплодисментите на публиката безрезервно грабна дебютът на танца “Момичетата на живота ми” в изпълнение на Виктор Райков, Калия Караиванова, Дебора Манолова, Мария Чомакова, Никол Бъчварова, Радина Илиева и Ема Александрова.
“Благодаря на всички родители и приятели за търпението, личното отношение и разбиране! Благодаря на всички участници в състезанието за труда, за отделеното време и за всеотдайността”, сподели Валентина Караиванова.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново