Куриоз: Снегопочистваща машина едва не повреди паркинг-автомата във В. Търново

Публикувано на пн, 26 февр. 2018
2167 четения

Първият паркинг-автомат във В. Търново стана жертва на вандализъм,  алармираха от “Паркинги и гаражи”. Вчера рано сутринта служители на общинското дружество са установили, че отворите за монети и бункерcът за талони на устройството са натъпкани със сняг и пясък. Веднага е извикан техник, който е почистил апарата, по който няма материални щети и работи нормално.

От видеозапис от охранителна камера е установен “виновникът” за случилото се. Оказва се, че причината за това е снегопочистващата машина, работила в района. Минавайки покрай паркинг-автомата, техниката изхвърлила намиращия се на пътното платно сняг към него, което довело до запушване на отворите. От “Паркинги и гаражи” изразиха задоволство от факта, че случилото се не е дело на вандали.

„Този паркинг-автомат е поставен за удобство на гражданите. И ако хората искат цената на талона за паркиране да остане същата, нека пазят инвестициите, които правим. Въпреки увеличението на минималната заплата запазихме цените същите, така че се надявам гражданите да проявят съвест и да пазят това, което е направено в техен интерес“, коментира управителят на „Паркинги и гаражи“ Иван Ламбов.
Паркинг-автоматът във В. Търново е френски и умишлено е избран един от най-здравите модели, за да издържи на подобни посегателства. Има и двегодишна гаранция, уточниха от общинското дружество. Устройството работи от 9,00 до 17,00 часа, като минималният престой е 30 минути, а максималният 8 часа. Цената за паркиране за половин час струва 50 ст., а един час е левче. Автоматът приема български монети и евроцентове.

Весела БАЙЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново