В Свищов наградиха победителите в мартенските творчески конкурси

Публикувано на пн, 11 мар. 2024
81 четения

Церемония по награждаването на отличените в конкурсите за рисунка, мартеница и мартенско пано на Община Свищов се проведе в Художествена галерия “Николай Павлович” в крайдунавския град. Инициативите се радват на голям интерес, а броят на участниците и творбите се увеличава с всяка изминала година, като сега за участие в надпреварите са получени 334 произведения – 94 мартеници, 135 рисунки и 105 мартенски пана. Участниците бяха от цялата страна, като традиционно най-голям беше броят на участниците от община Свищов. Красиви оригинални предложения бяха получени от: В. Търново, Г. Оряховица, П. Тръмбеш, Габрово, Петрич, Тутракан, Ст. Загора, Велинград, Бургас, Казанлък, Враца, Петрич, Сунгурларе, Русе, Садово, Разград, Благоевград, Перник, Търговище, Н. Загора, Айтос и мн. др. Получените творби бяха разпределени в състезателни и възрастови категории, а жури присъди награди за първо, второ, трето място и допълнителни поощрителни награди.
Наградите на отличените бяха връчени от зам.-кмета на Свищов – д-р Анелия Димитрова, директора на дирекция “Култура и КН” в Община Свищов – Росен Маринов, началника на отдел “Образование и младежки политики” – Румяна Кузева и Таня Ликова, временно изпълняваща длъжността директор на ХГ “Николай Павлович” в града на Алеко.
С песни и танци в церемонията по награждаването участваха децата от ДГ “Калина Малина” и ДГ “Чиполино”, които зарадваха публиката с изпълненията си.
сн. Община Свищов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново