В Сухиндол вече се готвят за 14 февруари

Публикувано на пт, 3 февр. 2023
501 четения

В Сухиндол вече се подготвят за празник на лозарите и винопроизводителите 14 февруари.
Проявите започват на 9 февруари от 14,00 часа в ритуалната зала на Община Сухиндол, когато ще бъде открита изложбата “Дан Колов – балканският лъв” на Историческия музей в Севлиево. Тя е по повод 130-годишнина от рождението на славния българин, роден в село Сенник. Същия ден, но 30 мин. по-късно, във фоайето на НЧ “Трезвеност 1870” ще бъде открита изложбата “Моя роден край”, която е с творби на деца от СУ “Св. Климент Охридски” и ДГ “Соня”.
В петък от 18,00 ч. в кафе-клуба в града ще започне дегустацията на домашни вина и ракии “Много поколения, една традиция във всяка капка”. Организаторите на проявата уточняват, че пробите се събират до 14,00 ч. на 10 февруари от дежурния служител в общинската администрация.
Станалото вече традиция в Сухиндол състезание “Търкаляне на бурета” ще се състои на 11 февруари, събота, от 12,00 ч. на Централния площад в града.
В понеделник, 13 февруари, от 15,00 часа е тържественото заседание на Общинския съвет в Сухиндол. Вечерта от 18,00 часа в НЧ “Трезвеност 1870” започва “Зарезанска вечеринка” с гост-изпълнител Владислава Христозова.
В празничния 14 февруари програмата ще започне от 9,00 часа в храма “Св. св. Петър и Павел” със света литургия за благоденствието на Община Сухиндол. Следва официалната част, която включва посрещане на гостите, събиране на участниците в шествието, празнично хоро. В 11,15 часа празничното шествие ще тръгне към източната част на града за зарязване на лозята в местността Димчански завой.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново