В Павликени създадоха общински щаб за справяне с безводието

Публикувано на пт, 21 юни 2024
202 четения

Общински щаб по проблемите с водоснабдяването на населените места от Община Павликени беше сформиран със заповед на кмета инж. Емануил Манолов. Той ще е и негов председател. Двамата заместник-кметове инж. Анастасия Вачева и инж. Албена Петрова ще са заместник-председатели.
В състава на щаба с цел по-добра координация е включен и един представител на Общински съвет – Павликени. По преценка на местния парламент е предложен общинският съветник инж. Цанко Цонев.
Останалите членове на щаба от общинска администрация са Силвия Дечева – гл. експерт УК и ОМП – секретар на щаба, инж. Петър Петров – директор на дирекция УТС, инж. Кирил Кирилов – директор на ОП БКД, инж. Иванка Александрова – гл. експерт РРПП.
Кметът на село Върбовка и председател на Сдружение на кметовете от Община Павликени “Росица” Антон Антонов също е член на щаба.
В състава му влизат и представители на ВиК “Йовковци”: инж. Йордан Богданов – началник-район Павликени, и инж. Христо Узунов – консултант към район ВиК Павликени.
При необходимост ще бъдат привличани представители на други контролни органи и институции.
Задачата на щаба е да подпомага кмета на общината и кметовете на кметства при справяне с водната криза. Очаква се днес да се проведе първото му заседание.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново