Учителка и нейните ученици създадоха безплатни електронни книжки с коледни истории и стихове

Публикувано на ср, 30 Ное. 2022
1504 четения

Безплатни електронни книжки с коледни истории и стихове за деца създадоха учителката Таня Чолакова и нейните ученици от ОУ “Димитър Благоев” във В. Търново. Чрез предоставените от тях линкове и QR-кодове всеки желаещ може да им се порадва и така да направи още по-вълнуващи дните до предстоящите светли празници.
“Всички знаем, че щом дойде месец декември, децата започват да отброяват оставащите дни до Коледа. Някои изяждат по един специален бонбон на ден, други изпълняват предизвикателство, поставено им в приключенски календар. Аз, като учител на малки деца, също се включих в това обратно отброяване”, разказа Таня Чолакова. Миналата година тя използва текстове от интернет сайт, които прочита и записва, а аудио записите включва в електронна книжка. Така всяка декемврийска сутрин нейните ученици имат възможността да слушат красиви, забавни и поучителни истории от цял свят за Дядо Коледа, елените и празничната нощ.
Тази година учителката решава да направи същото, но с коледни стихотворения от български автори. Сега обаче си намира и верни помагачи в лицето на нейните пораснали вече четвъртокласници. Те приемат с радост предизвикателството да четат заедно с нея творбите и дават най-доброто от себе си, предавайки чрез своите изпълнения благозвучността и вълшебството на родната ни реч. И по детски, с голям ентусиазъм пожелават да споделят труда си с другите и да подарят книжката на колкото се може повече слушатели.
“Подаряваме двете книжки и на вас и вашите читатели. Приятно слушане в очакване на Коледа”, споделиха учителката и нейните ученици, предоставяйки интернет връзките към двата си сборника: https://bit.ly/24xmas-poems и https://bit.ly/24xmas-stories.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново