Училището в Долна Оряховица събира пари за паметник на Васил Левски

Публикувано на ср, 30 Ное. 2022
66 четения

ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица организира благотворителен коледен базар с цел събиране на средства за изграждане паметник на Васил Левски в града. Разпродажбата ще предлага ръчно изработени изделия на тема “Нашата Коледа”. За участие в инициативата са поканени всички настоящи и бивши учители, ученици и техните родители.
Базарът в училището ще бъде отворен от 14,00 ч. на 19 декември до 17,00 ч. на 20 декември. Нехранителните изделия могат да бъдат занесени на място още на 15 и 16 декември, а хранителните, които трябва да са подходящо опаковани – на 19 декември, поясняват организаторите.
“Страхотна идея на нашето училище, която е в подкрепа на общоградската инициатива. Традиционни ценности, празничен дух и обща кауза. Какво по-хубаво от това в дните преди Коледа”, коментира Йордан Байчев, кмет на Долна Оряховица.
Припомняме, че преди броени дни на концерт в местното читалище бе поставено началото на кампания за набиране на средства за изграждане на паметник на Васил Левски в града. Участие в събитието взеха ДГ “Детска радост”, ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, КП “Надежда”, НЧ “Христо Козлев”, Клубовете по акробатика “Джим денс” и “Акро нова” и др., като за благородното дело бяха събрани близо 1600 лв. На обществените места в града са поставени кутии за още дарения, а банковата сметка, по която се набират средства за кампанията, е
BG91 UNCR 7000 1524 9847 08.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново