Ученици сред най-добрите в надпреварата за най-добър млад автомонтьор и шофьор

Публикувано на ср, 20 мар. 2024
176 четения

Ученици на СПГ “Алеко Константинов” се окичиха с медали и завоюваха едни от челните места в надпреварата “Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”. Регионалният кръг на състезанието се проведе в Търговище и в него премериха сили 12 отбора от Северна България. В два поредни дни бъдещите автомонтьори демонстрираха теоретични знания и практически умения.
Първия ден участниците в надпреварата решаваха тест, с който да бъдат оценени техните познания в автотранспорта и листовки за кандидат-водачи на МПС. Свищовските момчета Селим, Христо и Ивайло от 12 “а” клас показаха завидни познания в областта на автотранспортната техника, а след това Христо Семов демонстрира майсторско шофиране. Неговата бързина и технично изпълнение донесоха на училището трето място в отборното класиране в категория “Най-добър млад водач на МПС”. Втория ден от състезанието учениците премериха сили и показаха умения в категория “Най-добър млад автомонтьор”. Резултатите бяха безапелационни – Селим Енвер зае първо място в индивидуалната надпревара, а Ивайло Ангелов стана трети, разказаха от свищовското училище.
Отличното представяне на възпитаниците на СПГ “Алеко Константинов” им отреди: първо място отборно в категория “Най-добър млад автомонтьор”, второ място в комплексното класиране и трето място в отборното класиране в категория “Най-добър млад водач на МПС”. Успехът се дължи на упорита работа, мотивация и на техните добри ръководители: Тони Вързалов, Стефан Христов и инж. Антон Василев, посочиха от гимназията.
Николай ВЕНКОВ
сн. СПГ “Ал. Константинов”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново