Ученици от Свищов със специално отличие на журито от участие в младежки форум

Публикувано на пт, 1 сеп. 2023
239 четения

Кремена Иванова, Любомир Тодоров и Цветелин Иванов от СУ “Цветан Радославов” в Свищов получиха специалното отличие на журито за участието си в 4-тия национален младежки форум “Арнаудови срещи. Пътят към познанието”. Там те представиха изследването си “Цветан Радославов – наследник на видни свищовски възрожденци”, умело интерпретирайки исторически факти и генеалогична информация. Специална награда за насърчаване на изследователската и проектна работа на учениците си получи и техният ментор Людмила Аврамова, информираха от свищовското училище.
Младежкият форум се организира от Регионална библиотека “Любен Каравелов” и Сдружение “Културни пространства”, в партньорство с Регионално управление на образованието – Русе. Конференцията се финансира по Програма “Култура” на Община Русе, а научен ръководител на форума е д-р Капка Иванова. “Арнаудови срещи” се осъществява в няколко тематични направления – литература, български фолклор, изкуства, история, философия, география и интердисциплинарни изследвания.
“Гордеем се с тази награда, защото в юбилейната за Цветан Радославов година това е поредното национално признание за учениците и учителите на училището – родолюбиви пазители на традицията и историята, смело прилагащи иновативните технологии”, посочиха от училището.
Николай ВЕНКОВ
сн. СУ “Цв. Радославов”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново