Ученици от СУ “Н. Катранов” стават “Посланици на здравето”

Публикувано на чт, 4 ян. 2018
264 четения

Само един ученически проект от Великотърновска област е одобрен в Националния конкурс “Посланици на здравето”, организиран от Министерството на здравеопазването, в партньорство с министерствата на образованието, културата, околната среда, младежта и спорта и Представителството на Европейската комисия в България. Номинацията е за СУ “Николай Катранов” в Свищов, което участва в трета възрастова група от 9 до 12 клас с проекта “Пръв бъди без пушене и алкохол ти”, на който ръководител е Валентина Петкова.
Тази година в “Посланици на здравето” са одобрени 102 ученически проекта от цялата страна от 1-ви до 12-и клас в три възрастови категории. Те продължават участието си във втората фаза на конкурса. Той се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014 – 2020, която продължава традиционния ученически конкурс “Проектът на нашия клас за живот без тютюн”.
Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2018 г., а награждаването ще бъде през юни в Министерството на здравеопазването. Наградите ще бъдат 9, по три в трите възрастови групи. Ще има също 3 поощрителни награди, по една във всяка възрастова категория, както и една специална награда за най-добро представяне в похода “Предай нататък”.
Сред одобрените проекти на конкурса най-много – 45, са тези на ученици от 5 до 8 клас.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново