Ученици от ОУ „Димитър Благоев” четоха приказки и басни на търновци

Публикувано на пт, 11 май 2018
434 четения

 

Ученици от 3 и 4 клас на ОУ „Димитър Благоев” изненадаха великотърновци с четене на приказки и басни в центъра на града. С книги в ръце децата спираха минувачите пред сградата на Общината, пред Факултета по изобразително изкуство, Музикало-драматичния театър и паметник „Майка България“.
„Във връзка с празника на Светите братя Кирил и Методий, който по стар стил се отбелязва на 11 май, решихме да направим този Флашмоб. Тази година той се провежда под надслов „Мъдростта през вековете…“. Желанието ни е да възстановим обичта на хората към българското слово и книгите“, сподели класният ръководител на IV „б” клас Нели Бойчева.
В рамките на час момичетата и момчетата с желание и ентусиазъм припомняха някои от най-известните басни на Езоп и подаряваха за спомен емблемата на училището на всеки, включил се в инициативата. Тя се провежда за трета поредна година и е част от дейностите, включени в седмицата на отворените врати в ОУ „Димитър Благоев”. Заедно с третокласниците бяха учителите Румяна Стефанова, Петя Захариева и Людмила Тодорова, а четвъртокласниците бяха заедно с Теменужка Георгиева, Нели Бойчева и Виктория Симеонска.

Весела БАЙЧЕВА
Сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново