Ученик от от СУ „Вичо Грънчаров“ спечели първо място в конкурса „Пространство и време“

Публикувано на пт, 8 Мар. 2019
101 четения

Дванадесетокласникът от СУ „Вичо Грънчаров” в Г. Оряховица Християн Хинков завоюва първо място в третото издание на ученическия конкурс „Пространство и време“. Той е организиран от Академия за лидери при Историческия факултет-ателие „История и памет“ с подкрепата на студентски съвет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. В оспорвана борба между 113 участници от цяла България, допуснати до публична защитата са 55 младежи. На защитата с есе на тема „Че и ний сме дали нещо на светът, на вси Словене книга да четът“, Християн заема първата позиция с оценка отличен 6,00. С това постижение е приет за студент в историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Значимо е и представянето на Сияна Димитрова и Яница Томова, ученички от ХІ клас на СУ “Вичо Грънчаров“. За своите разработки момичетата получават много добри оценки.

За достойното представяне на учениците имат принос техните преподаватели Росица Петрова и Ивалинка Рачева. Ръководителките бяха удостоени с грамоти за провокиране на интереса на младите хора към историята на българския народ и държава и нейното съвременно географско пространство.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново