Третокласници от СУ “Георги Измирлиев” направиха дарение на болницата в Г. Оряховица

Публикувано на пт, 6 окт. 2023
105 четения

Третокласниците от СУ “Георги Измирлиев” в Г. Оряховица направиха дарение на отделението по педиатрия в МБАЛ “Св. Иван Рилски”. Учениците изненадаха екипа на отделението, като дариха 15 комплекта спално бельо. По идея на своите класни ръководители учениците не купили букети за учителите за първия учебен ден, а събрали пари за детското отделение. Спалните комплекти получиха от училището началникът на отделението д-р Елена Зарева и медицинска сестра Десислава Дживдерова. “Срещата ни мина изключително сърдечно. Бяхме топло посрещнати от ръководството на училището, от учителите и учениците. Много сме трогнати и в знак на благодарност подарихме по една роза на всеки учител, който не получи цвете на 15 септември, както и благодарствени писма до всеки трети клас от випуска”, разказа д-р Зарева. Срещата минава изключително емоционално.
“Третокласниците ни трогнаха до сълзи, тъй като ни прегръщаха и ни се радваха много, а ние от своя страна им благодарихме и им пожелахме здраве и много усмивки!”, допълва още д-р Зарева.
Това не е първата дарителска акция “Пари за благотворителност вместо цветя” на учениците от началния курс на СУ “Г. Измирлиев” към болницата. Преди 4 г. малките ученици събраха над 2110 лв. и ги дариха за нуждите на АГО, с които бяха закупени хавлийки, дрешки, памперси и постелъчен инвентар.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново