Театрали от Варна спечелиха награда на Общината във фестивала “Малкият принц”

Публикувано на чт, 4 май 2017
176 четения

Две трупи от Варна спечелиха наградите на Община Велико Търново във Фестивала на детско-юношеското театрално изкуство “Малкият принц”. Над 40 театрални колектива от цялата страна заедно с 400 малки се представиха в 12-ото издание на форума в старата столица.
При детските театри със специалния приз на Общината беше удостоен Театър “Палечко” при Общинския детски комплекс във Варна. Те са участвали със спектакъла “Тайнственият хипопотам”. Детско-юношеска трупа “Златното ключе” при Центъра за подкрепа за личностно развитие – Варна, стана носител на отличието при юношеските театри. Младежите са заслужили наградата с постановката “Нагоре по стълбата” по Бел Кауфман с режисьор Сия Папазова. Съставът спечели и наградите за мъжка и женска роля в лицето на Боян Фърцов и Константина Георгиева.
Първа награда за спектакъл сред детските театри получи театралната школа на актрисата Албена Михова за постановката “Шестте пингвинчета” на Васил Априлов. Нейна възпитаничка спечели приза за поддържаща женска роля при юношите. Гергана Костова се справи блестящо с ролята на Фьокла в спектакъла “Предложение за женитба” от Чехов.
Първа награда за спектакъл при юношите грабна театрална школа “Чарли” от Пловдив с автор и режисьор Ваня Паликопова за постановката “Момини седенки”. Второ място бе отредено на театрална студия при ДКТ “Васил Друмев” в Шумен за спектакъла “Тримата братя и златната ябълка” с постановчик Цветана Стоянова, а трето място и наградата за поддържаща мъжка роля спечели театрална школа при Младежки културен център – Бургас, с режисьор Румен Велев за спектакъла “Идеалният меден месец” от Джон Кук.
Наградата на публиката в размер на 100 лв. бе отредена на Рени Дранкюлева от Театър 220 – Горна Оряховица, за възпитателна работа с деца. Нейната актриса Мария Ламбева спечели наградата за най-добра женска роля с образа на Катерина в спектакъла “Грехове” по Димитър Талев.
З. ГЕОРГИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново