ТД “Трапезица-1902” събра 14 000 лв. на коледния си бал, прави Къща за изкуство, култура и занаяти

Публикувано на чт, 22 Дек. 2022
110 четения

Близо 14 000 лв. са събрани на традиционния коледен бал на Туристическо дружество “Трапезица-1902”. Средствата са за създаването на творчески център на Ксилифор. Проектът включва реконструкция и модернизация на съществуващата Странноприемница чрез преобразуването ѝ в “Къща за изкуство, култура и занаяти”, в която ще има културен център за прояви, зали за презентации, обучения и изложбена площ.
Благотворителният бал събра над 120 души от бизнеса и представители на клубовете към дружеството. Водещ на празничната вечер бе Даниела Иванова, а специални гости бяха ДЮФА “Българче” с ръководител Петър Петров и певицата Стелияна Христова с Петко Савов. По време на празничната проява Управителният съвет на дружеството отличи най-щедрите дарители с юбилеен плакет 120 години Туристическо дружество “Трапезица-1902” Мирослав Велчев от фирма “Екстрапак” ООД, фирма “Вали компютърс” ЕООД и “Walltopia” ЕООД.
На събитието деканът на факултет “Изобразително изкуство” към ВТУ доц. Светослав Косев е представил новата идея за развитие на студентския пленер и превръщането му в симпозиум, в който да участват студенти от всички специалности на факултета.
По време на бала са събрани общо 13 840 лв., като даренията са в размер на 8700 лв. Останалите пари са от куверти, томбола и продажба на различни аксесоари и снимки.
“Благодарим на всички, съпричастни с каузата и уважили събитието, като им пожелаваме здраве и светли празници”, споделят от туристическото дружество.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново