Час по онлайн безопасност ще проведе експертът по киберсигурност Явор Колев

Публикувано на ср, 23 Ное. 2022
113 четения

Открит урок по безопасност в интернет ще изнесе пред ученици от В. Търново и региона експертът по киберсигурност Явор Колев. Събитието, организирано от общинския съветник Димитър Чолаков, е в рамките на кампанията “Пази детето в Интернет” и ще бъде открито в Аулата на ВТУ. До момента е потвърдено присъствието на над 1100 подрастващи от региона.
Часовете по киберсигурност с Явор Колев започват днес от 10,30 ч. в присъствието на координатора на кампанията Зоя Василев. Партньор на инициативата е ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.
Кампанията “Пази детето в Интернет” е социален проект за превенция на онлайн тормоза и посегателството над деца. В нея са включени информационни активности, обучения, срещи с ученици, родители и учители, в комбинация с представяне на комплексни решения. Събития по проекта до сега са проведени в повече от десет общини.
Партньори на “Пази детето в Интернет” са МОН, НСОРБ, Асоциацията на българските градове и региони, Съюзът за стопанска инициатива, Българската асоциация по киберсигурност и др. Лица на кампанията са киберекспертът Явор Колев и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова.

Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново