Чакат над 200 участници във фестивала на настолните игри във Велико Търново

Публикувано на ср, 1 февр. 2017
177 четения

Повече от 200 души от цялата страна се очаква да се включат във Фестивала на настолните и картови игри, който се подготвя във Велико Търново. Форумът носи името “Настолен град” и ще се проведе на 25 и 26 февруари в Институт “Конфуций” при ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Почитателите на съвременните игри ще могат да се отдадат на своята страст напълно безплатно. На тяхно разположение ще има повече от 100 заглавия, които са подходящи за различен тип хора, без значение каква е тяхната възраст.
Повече от 18 часа ще продължи игровият маратон в старата столица, сподели неговият организатор Ивайло Драганов. Ще трябва да се съобразим с работното време на Институт “Конфуций”, а в двата фестивални дни той ще бъде отворен от 10 до 19 часа. Доброволци ще обясняват правилата на всеки, който има нужда, а свободната зона за игра обещава да приюти онези, които искат да разнообразят почивните си дни. Очакваме да дойдат хора най-вече от Велико Търново и близките градове, но сме поканили и фенове на игрите от София, Варна, Габрово, Русе, посочи Драганов.
Той самият е художник и няколко години колекционира настолни игри от различни държави. Вече е събрал над 70 заглавия, като 60 от тях ще предостави за фестивала. Останалите 40 игри ще донесат негови приятели и съмишленици. “Модата за възраждане на настолните семейни игри тръгва преди около 30 години от Германия. Сега вече редовно се провеждат турнири, има и световно първенство. Ежегодно се връчва и наградата “Игра на годината”, която присъжда най-строгото жури в света, съпоставимо само с получаването на Оскар във филмовата индустрия”, вещо обяснява Ивайло.
Това е вторият фестивал на хобито в старата столица, който организира младият художник. Първият се проведе точно преди година, продължи само един ден, а в него участваха около 100 души.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново