Сухиндолското село Коевци ще има нов площад за 180 652 лв.

Публикувано на пт, 25 юли 2014
319 четения

След четвърт век сухиндолското село Коевци ще има нов площад. Той се финансира със 180 652 лв., които правителството отпусна от публичната си инвестиционна програма за устойчиво развитие и растеж. Ще се направят тротоари и подпорни стени, в центъра на Коевци ще има чешма и пожарен хидрант. Паркът ще бъде оформен и в него ще се засадят нови дървета и оформят цветни алеи. Ще се направи локална соларна електрическа инсталация за осветление. Площадът и паркът са 1,1 дка.
Първата копка на новата придобивка беше направена от областния управител инж. Георги Рачев и кмета на Сухиндол Пламен Чернев. Площадът трябва да е готов до 9 септември, когато в селото ще се чества 70 години от антифашистката борба.
Доказахме, че успешно можем да управляваме както проекти с европейски средства, така и със средства от държавата. Благодаря на премиера Орешарски за това, че обърна внимание и към малките населени места. В тях чрез публични инвестиционни програми могат да се правят проекти, които ще останат за 50 г. в историята им, каза Пламен Чернев.
През този мандат най-много пъти съм идвал в Сухиндол, за да откриваме обекти по различни проекти и да правим първи копки. Сухиндол показа, че няма големи и малки общини. Затова инж. Пламен Чернев получи наградата за най-много усвоени средства на глава от населението, посочи областният управител инж. Георги Рачев.
Общо 3,5 млн. лв. са инвестирани в община Сухиндол през последната година, подчерта губернаторът. Той благодари на представителите на строителната фирма ЕТ “Надежда – Надежда Христова” за бързата реакция след преминалите наводнения и за помощта при възстановяването на Прохода на републиката.
Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. Община Сухиндол

loading...
Пътни строежи - Велико Търново