СУ “Николай Катранов” се включва в най-голямото доброволческо състезание

Публикувано на вт, 31 ян. 2023
81 четения

Със своя Клуб на добротворците “Ангелски сърца” СУ “Николай Катранов” в Свищов се включва в най-мащабното ученическо доброволческо състезание “Купата на героите”, инициирано от “TimeHeroes” – най-голямата платформа за доброволчество в България. Инициативата е на учителите в целодневна организация в прогимназиален етап и в нея вече са привлечени 70 ученици от 5, 6 и 7 клас, заредени с голям ентусиазъм.
На 24 януари в Актовата зала на училището се проведе първата среща и стартира първата мисия на създадения от учениците и учителите доброволчески клуб, която е в синхрон с обявената януарска мисия в платформата “TimeHeroes” – “В едно с природата”. На срещата ученици и учители, заедно с образователния медиатор в СУ “Николай Катранов” Десислава Янкова и ръководителя ИКТ Николай Георгиев, дискутираха как всеки може да допринесе за опазването на околната среда, информираха от СУ “Н. Катранов”.
Катрановци редовно се включват в кампаниите за почистване, разделно събиране, рециклиране на отпадъци, като освен това инициират редица собствени екоинициативи. През последните години по програмите “eTwinning” и по “Erasmus+” в свищовското училище са реализирани 5 международни проекта за живот с нулеви отпадъци, в двора е монтирано съоръжение за домашно компостиране, а благодарение на спечелен проект към МОСВ и ПУДООС от миналата година в училището функционира и модерна метеостанция за проследяване качеството на въздуха, припомниха от учебното заведение и заявиха, че героите в клуб “Ангелски сърца” са в пълна готовност да доброволстват и да бъдат личен пример за съучениците си и за децата от Свищов.
Николай ВЕНКОВ
сн. СУ “Н. Катранов”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново