Стягат масов граждански протест във В. Търново

Публикувано на вт, 14 Юли 2020
6954 четения

Масов граждански протест ще се проведе във В. Търново на 16 юли – четвъртък, от 18,00 ч. край паметник “Майка България”. Той е под наслов “Велико Търново срещу мафията!”.
“Управлението на страната е завладяно от мафията. Корумпираното и мафиотизирано управление не се случва само в София, но и тук – във В. Търново. Сараите са не само в Росенец, а и в сърцето на старата столица – в Общината. Кръговете от фирми, пряко свързани с лица от Сараите, са абонирани за обществените поръчки в общината и активно подкрепят управлението на кмета Панов. Време е да сложим край на това крадливо управление”, заяви Калоян Янков, организатор на протеста и общински съветник от “Демократична България”.
По този начин старата столица се присъединява към националните протестни действия, които стартираха в петък вечерта в столицата. В неделя гражданското недоволство заля и други градове като Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград и Габрово.
Във Велико Търново спонтанно се събраха граждани, които скандираха искания за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.
За протеста в четвъртък се очаква да се включат стотици граждани. Досега над 400 души са заявили, че ще участват, като се очаква да има присъстващи не само от В. Търново, но и от съседни населени места.
Весела БАЙЧЕВА
сн. FB/Валери Ставрев

loading...
Пътни строежи - Велико Търново