Студенти искат да се върне старата цена на билета за градски транспорт

Публикувано на вт, 13 Мар. 2018
853 четения

Младежи от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” искат да бъде върната старата цена на билетчето за градския транспорт от 70 ст. за всички студенти в града. Идеята е обсъдена по време на среща на членовете на университетския дипломатически клуб „Имхотеп“ след увеличението, което стана факт от началото на март. Със своето искане бъдещите висшисти са входирали писмо до ръководството на университета.

“Ректорът проф. Христо Бонджолов прие нашето предложение и изпрати копие на писмото ни до председателя на Общинския съвет г-н Венцислав Спирдонов. Той го е разпределил за разглеждане към съответните комисии и предстои да бъде обсъдено от Общинския съвет”, уточни Светослав Мишев, ръководител на „Имхотеп“. От клуба коментираха, че новата цена от 1,00 лв. за градския транспорт е непосилна за студентите в града и ощетява техния малък бюджет, тъй като повечето от тях не работят, а единствените им приходи идват от стипендии.

Дипломатическият клуб се доказа като неформален представител на студентската общност във В. Търново. Младите хора се надяват искането им да намери разбиране от страна на институциите и да получат право да пътуват на преференциална цена. Дали това е възможно ще стане ясно в края на месеца.

Весела БАЙЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново