Стотици се хванаха на Голямото празнично хоро

Публикувано на сб, 31 Дек. 2022
655 четения

За седма поредна година стотици великотърновци се хванаха на Голямото празнично хоро в парк „Дружба“, организирано от TarnovoRuns часове преди Новата година. Така, в духа на българската традиция, се изпраща старата година в старата столица. Предновогодишните народни танци бяха съчетани с благотворителни инициативи и гарнирани с безплатен чай с мед за всички.

Над 600 души заедно танцуваха под звуците на българска народна музика. “Последните танци за годината са в подкрепа на три важни каузи. Фолклорен колектив “Плетеница“ събират средства за ушиване на детски костюми, с които да участват по различни танцувални форуми у нас и в чужбина. Има и кутия за дарения за малката Ани, която има детска церебрална парализа и борбено преодолява всички лечения и терапии. Ще се събират и пакетирани хранителни продукти за центъра за настаняване в Горна Оряховица като олио, захар, брашно, боб, леща, консерви“, разказа основателят на TarnovoRuns Калин Василев.

„Искаме и през 2023 г. да продължим с тези хубави хора, да помагаме на нуждаещите си. Календарът ни е препълнен. Аз имам лични мечти за повече здраве на великотърновци. 141 събития имахме през изминалата година, а първото за 2023-а е походът утре, на 1 януари, който стартира от 10:30 ч. на Царевец. Отиваме към Ксилифор и Арбанаси, очаквам да се включат поне 150 души. В събитията ни са се включвали 70 000 души, обхващат вече 10-12 града. Приказно е!“, добави Калинбата.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново