Старши комисар Димитър Машов е новият директор на ОДМВР – Вeлико Търново

Публикувано на пн, 4 май 2015
1127 четения

Димитър Машов

Старши комисар Димитър Машов пое Областната дирекция на МВР – В. Търново. Той е официално назначен със заповед на министър Румяна Бъчварова, съобщиха от Пресцентъра на дирекцията. Днес той е бил представен пред служителите на ОДМВР лично от директора на ГД “Национална полиция” гл. комисар Христо Терзийски.
По думите на Терзийски, досегашните резултати на ОДМВР – Велико Търново, са били добри, но очакванията на ръководството на вътрешното министерство са те да се подобрят още повече по отношение на незаконната търговия с акцизни стоки, битовата престъпност и разпространението на наркотици.
Машов е роден на 5 януари 1976 г. в Благоевград. Завършил е Академията на МВР в Симеоново, както и Университет по библиотекознание и информационни технологии в София.
Започва работа в системата на МВР през 2001 г. като оперативен работник в 8-мо районно управление на СДВР. През 2002 г. е бил преназначен в сектор “Престъпления, свързани с МПС” при СДВР. През 2008 г. е оглавил група към сектора, където името му бе свързано с няколко успешни реализации по линия на групи от автоджамбази. От месец септември 2009 г. до месец април 2012 г. е изпълнявал длъжността началник 07 сектор СДВР. През април същата заема поста зам.-директор ОДМВР – София, и едновременно с това е бил и началник отдел “Криминална полиция”.
Назначението му е поредната рокада в ръководствата на областните дирекции на МВР в страната, след като вече бяха сменени директорите на ОДМВР във Варна, Бургас, Добрич, Благоевград и Русе.
Досегашният директор на ОДМВР Илиян Личев към момента е в отпуск и се говори, че ще продължи работата си като шеф на “Криминална полиция” в РУМВР – Велико Търново. Той бе началник на криминалистите в районното управление до март 2014 г., когато след скандала със злополучната акция на СОБТ в Лясковец бе отстранен е тогавашният директор на ОДМВР Христо Христов. По-късно съдът постанови, че в действията на Христов около случая с Лясковец няма нищо погрешно, той не бе възстановен на поста си и остана началник на “Криминална полиция” в ОДМВР. Този пост зае Илиян Личев, който бе със статут на временно изпълняващ длъжността директор за срок от 1 година. След като този срок изтече, назначението му не бе подновено и стана ясно, че новото ръководство на МВР готви промени и във Велико Търново.
Ст. комисар Машов е четвъртият директор на ОДВМР – В. Търново, за последните пет години. Според отчет-анализите на вътрешното министерство, нито една от досегашните кадрови промени не е довела до някаква драстична промяна в резултатите на дирекцията.
Пламен КАРАИВАНОВ   
сн. пресцентър МВР

loading...
Пътни строежи - Велико Търново