Сребро за мажоретките на Велико Търново от Европейския шампионат

Публикувано на вт, 10 окт. 2023
639 четения

Мажоретният състав на В. Търново се завърна със сребърни медали от Европейския шампионат по мажоретни спортни дисциплини, който се проведе в Пловдив в дните от 5 до 8 октомври и събра състезатели от 14 държави. Мажоретките от старата столица бяха част от националния отбор на България и представиха страната ни в две от няколкото категории и възрастови групи – Аксесоари корпус и Ексхибишън корпус.
“Цяла година мажоретният състав се подготвяше усилено, за да стигне до това състезание. Момичетата тренираха без почивка дори през лятото и участваха във всички състезания в спортния календар, за да могат да са част от националния отбор. В дните на състезанието те изиграха композициите си по най-добрия начин, бяха концентрирани, представиха достойно България и това им донесе заслужени медали в категорията Ексхибишън корпус”, каза Габриела Росенова, която заедно с Виктория Петкова тренира мажоретките от В. Търново. Момичетата имаха и специално място в церемониите по откриване и закриване, където бяха избрани да внесат и да предадат знамето на федерацията на бъдещите домакини на Европейски шампионат. Състезанието беше открито в Античния театър в Пловдив, което направи преживяването им още по-вълнуващо. Те внесоха знамето пред 1000 участници и станаха част от красивата програма, допълни Росенова.
Мажоретките се завърнаха във В. Търново с идеи за новите композиции и мотивация за много бъдещи успехи, а треньорите благодариха на момичетата за проявения характер, на родителите за неотлъчната подкрепа, на ръководството на ОУ “Бачо Киро” за помощта, която оказват целогодишно, на президента на Български чирлидинг съюз Милко Кралски за наставленията по време на подготовката и по време на състезанието, на всички други български отбори и фенове, които дадоха сили на момичетата в залата, и на тези, които вярват и помагат на отбора.
Николай ВЕНКОВ
сн. Габриела Росенова

loading...
Пътни строежи - Велико Търново