Спортното ни училище е сред най-добрите посланици на ЕС

Публикувано на пт, 12 Юли 2019
162 четения

Великотърновското Спортно училище е сред най-добрите учебни заведения посланици на Европейския парламент в България. Това показва официалната класация на представителството на Европарламента в страната ни. Тя е базирана на свършената от учебните заведения работа по Програмата за училища посланици на ЕП 2018/2019 г.
Спортното училище е на престижното 11-о място от общо 40 участници. Благодарение на този успех един от двамата старши посланици в училището ще има възможността през есента да присъства на учителски семинар в Брюксел. Предстои да бъде решено дали това ще е Мирослава Петърчева или Валя Маркова.
Плакетът на училището посланик и сертификати за отделните участници в проекта ще бъдат връчени на официалната церемония по откриването на новата учебна година на 2 септември.
“Нашето училище е единственото спортно училище в цяла България, взело участие по този проект, при това класирано толкова напред. За всички това беше голяма изненада, въпреки че ние наистина вложихме много труд и старание във всичко, което направихме през годината”, сподели Мирослава Петърчева.
Сред осъществените дейности са тържество в Дом за стари хора “Венета Ботева” по случай Деня на Европа, участие в дискусия за Националната стратегия за младежта, организиране на кампания за популяризиране на гласуването сред младите хора, изнасяне на глобален урок за Европейския съюз, включване в различни обществени събития, прояви и конкурси.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново