Съветници от ГЕРБ дариха спално бельо и завивки на приюта в Г. Оряховица

Публикувано на пт, 28 Дек. 2018
257 четения

30 комплекта постелъчно бельо и 15 завивки подариха на приюта в Горна Оряховица общинските съветници от ГЕРБ. Спалното бельо е закупено със средства на съветниците. Дарението бе връчено от председателя на общинската структура на ГЕРБ в Горна Оряховица Деница Цветанова в присъствието на кмета инж. Добромир Добрев и общински съветници от политическата партия.

Приютът вече има назначен персонал – директор, социален работник, домакин и работник в кухнята. В края на януари ще бъде разкрита услугата, която ще се предоставя по проект „Разкриване и предоставяне на социалната услуга „Приют“ с капацитет 15 места”, който се финансира от Европейския социален фонд и Република България чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. В приюта ще бъдат назначени охранители, хигиенисти и параджия, на които ще се заплаща от бюджета на Община Горна Оряховица. С разкриването на социалната услуга, ще бъдат настанени и първите потребители.

Приютът в Горна Оряховица бе изграден по проект, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Капацитетът му е 15 места. Осигурени са подходящи условия за живот за задоволяване на неотложни базови потребности, като: подслон, храна, хигиена, и други социални услуги за лицата през периода, в който компетентните институции ще работят за разрешаване на всеки един индивидуален случай с бездомно лице. Изградена е достъпна архитектурна среда.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново