След два часа горещи дебати съветниците в Свищов гласуваха 135 000 лева за болницата в града

Публикувано на пн, 3 Ное. 2014
127 четения

След горещи дебати повече от два часа, на сесия в четвъртък съветниците в Свищов гласуваха поредната помощ от 135 000 лв. за болницата. Залата се оказа тясна да побере медицинския персонал и гражданите, дошли на сесията, за да подкрепят лечебното заведение. Имаше заявени десетки изказвания, но до тях не се стигна, тъй като местните парламентаристи с крехко мнозинство и този път подкрепиха болницата. Иимаше и 8 отвода с мотива, че съветниците са в конфликт на интереси.
На заседанието критикарите обвиниха кмета Станислав Благов, че подпомагал постоянно една болница, която е в лошо финансово състояние и която е по-добре да бъде закрита. За последните няколко години стационарът е получил около 700 000 лв. от общинската хазна, а продължава да затъва.
Не можем да си позволим да оставим Свищов без болница, защото няма други наблизо. Затова правим всичко възможно да помагаме финансово, коментира след сесията Снежана Георгиева, председател на ОбС. За съжаление сегашният управител наследи тежко финансово състояние от минали ръководства и сега съветници непрекъснато натякват този факт. Според Георгиева болницата още не може да излезе от този лош имидж. Не случайно в партньорство общината спечели и реализира проект от 3,2 млн. лв. за ремонти и преоборудване на отделенията.
С последната субсидия от 135 000 лв. управителят д-р Митанов ще връща стари дългове и ще плати заплатите на персонала. Закъснението е от два месеца.
В. АЛЕКСИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново