Шефът на следствието и прокурор с награди от главния прокурор

Публикувано на ср, 21 Дек. 2022
422 четения

Людмил Маноилов, завеждащ Окръжен следствен отдел и прокурорът от Окръжна прокуратура Илиан Благоев бяха наградени с отличие от главния прокурор на Република България Иван Гешев на официална церемония, която се проведе в Съдебната палата в София.
Людмил Маноилов – следовател, завеждащ Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Велико Търново, беше поощрен с отличие „Служебна благодарност“ за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения и постигнати отлични резултати в цялостната работа по разследване на досъдебни производства като следовател и завеждащ следствието. Отличието се връчва по предложение на Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването.
Илиан Благоев – прокурор в Окръжна прокуратура-Велико Търново, беше поощрен с отличие „Служебна благодарност“ за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения като прокурор по досъдебни производства с фактическа и правна сложност и значителен обществен интерес. Прокурор Благоев е отличен за работата си по три досъдебни производства. Първото е за грабеж на възрастна жена в Горна Оряховица, като досъдебната фаза на делото е приключена с внасяне на обвинителен акт в съда, подсъдимият се е признал за виновен и е осъден на  лишаване от свобода. Второто досъдебно производство е за настъпило изключително тежко пътнотранспортно произшествие с румънски автобус, при което са пострадали тринадесет души пътували в автобуса, от които четирима са починали. Досъдебната фаза на делото е приключена за два месеца и е внесен обвинителен акт в съда. Третото досъдебно производство е за настъпило тежко пътнотранспортно произшествие с лек автомобил на 17.09.2022 г. в землището на  гр. Стражица, при което са пострадали водачът и тримата пътници, като двама (непълнолетни) са починали, а на третия (малолетен) е причинена средна телесна повреда. Отличието се връчва по предложение на Христо Христов – административен ръководител и окръжен  прокурор на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново