Семинар с гост-лектор Светлин Наков и изложба организира Американският колеж

Публикувано на ср, 14 Дек. 2022
728 четения

Семинар с гост-лектор д-р Светлин Наков, вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към върха, и изложба “Soul of the machine” (“Душата на машината”) организира Американският колеж във В. Търново. Проявите ще се реализират както присъствено за настоящи, бивши ученици, учители и служители в учебното заведение, така и онлайн във Фейсбук за имащите интерес и желание да вземат участие, на 16 декември от 13,15 ч. След приключване на събитието, записът ще бъде качен на страницата на училището за всички, които не са успели да се включат, поясняват от колежа.
“Животът ни сблъсква с хиляди премеждия, непосредствено след като завършим училище, след това и университет, а дали сме подготвени за тях? Достатъчни ли са само усвоените знания, за да се справим с всяко препятствие по пътя към успеха, или е нужно още нещо? Ако вие сте човек, който не се примирява лесно, мотивирани сте да вървите напред, искате да се учите от най-успелите лидери в България, да вземете от техния опит и да го приложите в своя живот, това събитие е точно за вас”, посочват от Американския колеж.
Светлин Наков, заедно с Христо Тенчев основава първия Софтуерен университет в България. Великотърновецът е известен като лектор, софтуерен инженер, ръководител на софтуерни проекти, предприемач и вдъхновител на младите хора. Участвал е като главна движеща сила в изграждането и развитието на най-големия обучителен център за софтуерни инженери в България – Софтуерната академия на Телерик. Носител е на наградата “Джон Атанасов” на Президента на България и има опит като хоноруван преподавател по компютърни науки в СУ “Св. Климент Охридски”, НБУ и ТУ – София.
Тенчев, който е изпълнителен директор и основател на XS Software – българска компания за разработка на онлайн игри, също се очаква да присъства на събитието. Той основава компанията още докато е в училище и със собствени умения и средства развива екип от над 100 души, оперирайки в над 80 държави по света.
Изложбата “Soul of the machine”, която ще се открие паралелно със семинара, ще включва творби на авторите Борис Сариков, Весел Николова, Гроздан Илков – Графа, Николай Кръстев и Клуб към “Американски колеж Аркус” – “Art and Design”. Експозицията скулптури е предоставена от Русенския университет “Ангел Кънчев”, катедра “Машинознание, машинни елементи, инженерна графика и физика”, със съдействието на доц. Юлиян Димитров.
В изложбата ще има и елемент на изненада – добавена реалност, посочват от колежа.
Гражданите, желаещи да посетят изложбата, също ще могат да го направят в дните от 24 декември до 2 януари включително, от 10 до 18 ч., когато е ваканцията на учениците, а след това до 16 януари – от 16 до 18 ч.
Експозицията ще е безплатна за посещение. Тя е насочена главно към обучаващите се по професия “Машинен техник”, специалност “Машини и системи с ЦПУ”, която е без такса за обучение.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново