Сдружението на общините избра Росица Димитрова за председател на комисията по демографски и социални политики

Публикувано на чт, 20 юни 2024
103 четения

Националното сдружение на общините в Р. България продължава сформирането на своите органи в мандат 2023-2027. Днес бе избрано ръководството на постоянната комисия по демографски и социални политики. За втори пореден мандат председател ще бъде Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново. Съпредседател на комисията ще бъде Веселина Ботева, която оглавява ресорната дирекция в Община Пловдив.
Социалните експерти от общините координират работата на над 70 хиляди заети в социалния сектор и осигуряват подкрепа за над половин милион български граждани, заяви изпълнителният директор на Сдружението на общините Силвия Георгиева. Тя подчерта, че в общините се развиват реални демографски политики със собствени ресурси и този опит трябва да се изследва, насърчава и популяризира както в обществото, така и пред държавните институции, а преодоляването на негативните демографски тенденции да фокусира усилия на всички нива на управление.
Изборът на Росица Димитрова за съпредседател на социалната комисия отразява високото ниво на развитие на социалните услуги като форма за всестранна подкрепа на хора от всички уязвими групи в община Велико Търново. През вчерашния ден Димитрова влезе в ръководството и на постоянната комисия по здравеопазване на НСОРБ, където ще е заместник-председател.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново