СБУ награди педагози от училища и детски градини в община В. Търново

Публикувано на чт, 5 окт. 2023
4782 четения

Синдикатът на българските учители във В. Търново връчи своите награди на номинираните педагози в Общинския конкурс “Мисия Учител”, посветен на Международния ден на учителя – 5 октомври. В категория „Предучилищно възпитание и подготовка“ са отличени: във великотърновските градини: Галина Йорданова от ДГ “Иванка Ботева“ , Росица Стоянова от ДГ „Здравец“, Симона Ангелова от ДГ „Шарения замък“, Йорданка Манчева от ДГ „Евгения Кисимова“, Маряна Радева от ДГ „Ивайло“ и Маринела Ангелова от Детската градина в Балван. В категория „Начално образование“ са наградени: Нели Бойчева от ОУ „Димитър Благоев“ във В. Търново, Стойна Никова от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ в старата столица, Нели Георгакиева от ОУ „Неофит Рилски“ в Килифарево, Калинка Георгиева от ОУ „Христо Смирненски“ в Самоводене и Татяна Ангелова от ОУ „Д-р Петър Берон“ в Дебелец. В категория „Хуманитарно направление“ бяха отличени: Камелия Станчева от ПМГ „Васил Друмев“ във В. Търново, Елена Попова от СПГИ „Д-р Петър Аладжов“ в болярския град и Галина Асенова от ПГСАГ „Ангел Попов“ в старата столица. В раздел „Изкуства и спорт“ наградените са: Минчо Минчев от СУ „Вела Благоева“ във В. Търново, Красен Йорданов от ДГ „Соня“ в същия град и Милена Илиева от СУ „Емилиян Станев“ в старата столица. В професионалното образование отличия заслужиха: Емилия Лазарова от Гимназията по моден дизайн във В. Търново и Деница Димитрова от СУ „Владимир Комаров“ в същия град. В категория „Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници“ са наградени: Даниела Йорданова от ЦСОП „Св. Теодосий Търновски“ в старата столица, Теодора Апостолова от ЦСОП в Ново село и Галина Иванова от ЦПЛР – ОДК във В. Търново. Приза за млад учител грабна Антоан Миланов от ОУ „Бачо Киро“ в старата столица.

„Да си учител е призвание, орис, съдба, изискваща себераздаване в името на бъдещето. Вашият път е мисия с много труд, всеотдайност и вяра, вдъхновени от любовта към знанието. Вие сте тези, които имат нелеката задача да възпитават в младите хора високонравствени добродетели, да ги изграждате като достойни, знаещи и можещи личности. Зад всеки техен успех стои трудът на учителя и това е най-голямата награда и удовлетворение , което изпитва всеки от вас“, каза в приветствието си Антоанета Андреева, председател на великотърновската общинска структура на СБУ и член на Изпълнителния комитет на организацията. Тя подчерта, че мястото на учителите в сърцето на всеки един човек е специално и уникално и благодари на всички за добрата работа. Андреева посочи, че наградите се връчват за трети пореден път по инициатива на Изпълнителния комитет на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители и припомни, че в община В. Търново има 43 синдикални организации.

Гостите на тържеството, със своите музикални изпълнения, поздравиха 9-годишната Мирая Крумова от ОУ “Д-р Петър Берон” в Дебелец и 6-годишната Даная Рачева от ДГ  “Надежда” в Килифарево, възпитаници на вокалния педагог и художествен ръководител Миглена Хаджипенчева.

Николай ВЕНКОВ

сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново