С виртуална разходка на Царевец рекламират В. Търново на „Ваканция и СПА ЕКСПО“ 2023

Публикувано на ср, 15 февр. 2023
187 четения

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ представя Велико Търново на най-голямото туристическо изложение в България – „Ваканция и СПА ЕКСПО“, което се провежда в София от 15 до 17 февруари.
Старопрестолният град като целогодишна дестинация за културен и събитиен туризъм е акцент в презентирането. Във фокуса на гостите е и новата експозиция в Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“. Разширената част на атрактивния музей ще отвори врата в началото на пролетта.
Експозицията с новите скулптурни фигури ще визуализира живота на различните обществени слоеве на Второто българско царство, техните нрави, обичаи, бит и одежди. Посетителите ще могат да преминат през сцени, изобразяващи битката при Клокотница, показващи семейството на цар Иван Александър и последните дни на Търновското царство.
Друг акцент в рекламата на Велико Търново като туристическа дестинация са виртуални разходки чрез VR технология. Иновативният клип позволява на всеки да премине по уличките на старата столица и да разгледа крепостта “Царевец”, показвайки града по един неповторим и уникален начин.
VR-разходката из основните туристическите атракции е нов продукт, който “Царевград Търнов” разработва и в бъдеще ще предлага на гостите на града.
Както и в предходните издания на борсата, Велико Търново е представен с един от най-атрактивните самостоятелни щандове, който ще разполага с обособена зона за срещи между бизнеса, хотелиерите, ресторантьорите и потенциални клиенти от страната и чужбина.
Презентирани са също съпътстващите туризма услуги заедно с редица производители на млечни продукти, месни деликатеси, хлебни и сладкарски изделия. Не е пропуснат и виненият туризъм в старата столица и общината.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново