С отстрел на близо 460 диви прасета отчитат 2017 г. ловците от “Сокол 1884”

Публикувано на ср, 17 ян. 2018
230 четения

Отстрел на близо 460 диви прасета отчитат за 2017 г. ловците от ЛРД “Сокол 1884” във В. Търново, съобщи председателят Димитър Йорданов. Ловният сезон приключи преди няколко дни и вероятно броят на дивеча ще бъде повече, тъй като дружините още не са представили януарските излети, уточни председателят.
Йорданов допълни, че заложеният план е да бъдат отстреляни над 500 прасета. В горите има много дивеч и това е наложило да бъде увеличен планът за отстрел на 8 дружини в ловното дружество. Ние регулираме популацията на дивите прасета и това, че техният брой е голям, показва, че “Сокол 1884” спазва правилата за разумно използване на дивеча, каза още Йорданов.
Председателят разказа, че за този ловен сезон имат отстреляни няколко трофейни животни, като глигите на едното са оценени със златен медал. Ловното дружество се гордее и с авджии доайени над 90 години, но повечето от ловците са на средна възраст. Освен това има и 8 жени ловци, които по тръпка и амбиция не отстъпват на мъжете.
До края на януари продължава отстрелът на водоплаващ дивеч. В другите държави този лов продължава и през февруари, уточни Йорданов. Но пък през този месец е регламентиран лов за фазани. Ние разселваме всяка година по 1500 малки фазани. През този ловен сезон в дружеството няма инциденти с ловци, няма и други нарушения, отчете Димитър Йорданов.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново