С огнено шоу и анти-СПИН кампания от “Амалипе” ще отбележат Св. Валентин

Публикувано на вт, 13 Февр. 2018
107 четения

За Деня на влюбените – Свети Валентин, младежи от ЦМЕДТ “Амалипе” във Велико Търново се включват в организацията на уникално огнено шоу, което ще се проведе на 14 февруари от 18,00 часа пред паметника “Асеневци”. В концерта ще вземат участие Габриела Опрова, Мирослава Драшкова и Лилия Ангеличева, а магията на танца с огън ще плени публиката Деян Караджов.

През деня от 14,00 часа пред Община Велико Търново ще се раздават презервативи и валентинки, ще бъде стациониран и мобилен кабинет за изследване за СПИН.

За Деня на влюбените в  павликенските села Върбовка и Батак младежи от “Амалипе” ще раздават валентинки. Ще има и табло, на което гражданите ще пишат послания.

Интересни инициативи за празника са подготвили от “Амалипе” и в Стражица. Там ще се проведе анти-СПИН кампанията “Бъди в час”. Ученици от 8 до 12 клас  на СУ “Ангел Каралийчев” ще бъдат запознати с последствията на рисковото сексуално поведение и начините за предпазване от заразяване със СПИН и другите полово-преносими инфекции. Ще има и табло, на което учениците ще пишат своите послания Освен това те ще почуват любовен стих с червен балон, а също и здравно-образователни материали. Целта на кампанията е младежите да бъдат по-информирани за здравните опасности, като инфектиране с ХИВ, хепатит В, сифилис и др.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново