С малко над 2 млн. лева ремонтират две читалища

Публикувано на чт, 27 юни 2024
141 четения

В Свищов започнаха дейностите по проект “Устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за култура на територията на община Свищов”.
В присъствието на кмета на общината Генчо Генчев, представител на фирмата изпълнител “Осъм Инженеринг” АД, кметове на кметства, читалищни настоятелства, общинската администрация и граждани бе представена основната цел на проекта, планираните дейности, обектите на интервенция, екипа и очакваните резултати от неговото изпълнение, след което официално бе дадено началото на строителните дейности.
Проектът предвижда подобряване на съществуващата материална база на две от читалищата на територията на община Свищов – НЧ “Съзнателност-1899”, село Овча могила, и НЧ “Развитие-1891”, село Козловец, с внедряване на мерки за енергийна ефективност.
С ремонта на сградите ще се даде възможност за разрастване и разширяване на дейностите, осигуряване на устойчивост на предлаганите продукти и услуги, по-добри битови условия за работа и не на последно място ще бъде осигурен достъп до тях за хората в неравностойно положение.
Той е на обща стойност 2 114 369, от които безвъзмездната финансова подкрепа е 2 005 142 лева и собствено съфинансиране в размер на 109 227,32 лв.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново