С 200 000 лв. ремонтират три сгради на НВУ

Публикувано на пт, 16 авг. 2019
581 четения

Шест фирми са подали документи за обявената обществена поръчка за ремонт на три сгради на Националния военен университет “Васил Левски” във В. Търново. Кандидатите са от София, Пловдив, Русе и Самоков, а прогнозната стойност на поръчката е 201 900 лв. без ДДС. С парите ще бъдат обновени три обекта във Факултет “Общовойскови” в старата столица – столова сграда 5А, източното крило на курсантския батальон и столова 13А.
За първия обект са заложени 56 700 лв., а срокът за изпълнение е до 40 календарни дни.
Обновяването на източното крило на курсантския батальон трябва да стане до 60 дни, а предвидените за целта средства са 113 600 лв. За третия обект са заделени 31 600 лв., а изискването е обновяването на столовата да завърши за 30 календарни дни.
На заседание на комисията са установени непълноти, които не са отстранени в определения за това срок от участниците. Затова е взето решение да не бъдат разгледани документите на всички претенденти.
Както “Янтра ДНЕС” писа, в първите дни на 2018 г. бяха отпуснати 16 млн. лева за ремонти на НВУ “Васил Левски”. Средствата бяха подсигурени с постановление на Правителството и заложени в бюджета на Министерството на отбраната. Това беше най-голямата целева субсидия, която висшето училище получава от 15 г. насам. През юли м.г. бяха предвидени 4 млн. лв. за ремонт на две от сградите на НВУ – Пети битов корпус и три етажа на Инженерния корпус, но на последващ етап обществените поръчки бяха прекратени.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново